.

.

perjantai 8. joulukuuta 2017

Muutoksia vanhassa makuuhuoneessa/Changes in the old bedroom


Olen saanut ensimmäisen nukketaloni, jolle olen antanut nimekseen Willa Wilhelm, yli kymmenen vuotta sitten. Aina välillä olin haaveillut ääneen, että joskus minulla on vielä  oikea nukketalo ja mieheni osti sellaisen yllätyslahjakseni.
Olin silloin ihan aloittelija ilman mitään pienoismallikokemusta. Olin kylläkin lapsesta asti tykännyt piirtää ja näperrellä erilaisten materiaalien parissa.
Ensimmäiset huonekalu-ja sisustusesinekokeiluni olivat aika kömpelöitä ja halusin saada nopeasti tuloksia aikaan. Kokemus on opettanut, että nukkekodin rakentamisessa ei kiirehditä. On parempi asennoitua niin, että se saa olla vuosien projekti. Näin myös elämä opettaa kärsivällisyyttä!

I got my first dollhouse more than ten years ago. It's in German style and I named it Willa Wilhelm. At the time I was really a novice and I didn't have any experience with miniatures. On the other hand, I have been interested in drawing and making things with different materials since childhood.
My first experiments with miniature furniture and other things were clumsy and I wanted immediate results. Now I know from experience that making a dollhouse is not a hasty project. It's better to practice your patience!Olen nyt uudistamassa Willa Wilhelmiä huone huoneeltaan säilyttäen vanhanaikaisen tyylin ja kaikki sellaiset esineet, mistä pidän.
Ensimmäisenä muutoksen kohteena on makuuhuone. Se on syvä, kapea ja matala huone. Tässä talossa ei ole sähköistystä, koska tuohon aikaan en uskaltanut ryhtyä niin vaativaan tehtävään. Myöhemmin se on harmittanutkin, mutta onneksi nukkekotiharrastajille tehdään myös paristoilla toimivia valoja. Näin Willakaan ei ole ihan pimeänä ja hankin valoja varmaankin pikkuhilja lisää.
Tällaiselta makuuhuone näytti ennen:

Now I am reorganizing every room in my oldest dollhouse. I plan to maintain the old-fashioned style and keep everything I like.
 I started from the bedroom. It is a deep, narrow and low room.
There is no electricity in this house, because I did not have the courage to do that at the time. It's a bit of a shame, but fortunately miniaturists can buy different kinds of battery lights. So, Willa has some battery lamps and I plan to buy more of them.
Here is what the bedroom looked like before:Ja tässä näkyvät muutokset:

And here are the changes:


Huone on saanut valkoisen katon ja entistä vaaleamman lattian. Ikkunalaudalla on uusi kynttelikkö ja seinällä tauluja. Peilin edessä oleva pieni jakkara on päällystetty.

The room has a white ceiling now and the floor is lighter as before. There is a new candelabrum on the windowsill.


Uusi lipasto ja naulakko  ovat paikallaan. Sänky ja liinavaatekaappi säilyttivät entisen ilmeensä.
Sängyn eteen tulee ehkä  pieni matto.

There are more paintings in the room and some new furniture. The bed and the linen cupboard are old. 
Maybe I will make a little carpet I can put in front of the bed.11 kommenttia:

 1. Genial Ingi, los cambios me gustan , la habitación parece ahora más amplia y con luz muy bien. Feliz fin de semana:-)

  VastaaPoista
 2. I really like this new bedroom and all the details that personalize it. It is very warmful!
  good night and nice dreams: :-)

  VastaaPoista
 3. It is lovely Ingi, so warm and pretty and I love the colours. I think you did a great job of making it feel refreshed but without losing any of the original charm.

  VastaaPoista
 4. You have made it all feel more cosy and definitely more feminine!
  Simply by changing the position of the bed and lightening it up, you have re-distrubuted the visual weight and in the process made the room feel bigger and more spacious.
  Your accessories are Wonderful and tell a story as it gives this bedroom character.
  Well Done on the bedroom of Willa Wilhelm :D

  elizabeth

  VastaaPoista
 5. Vanha versio oli mukava, ja uusi on vieläkin parempi! Viehättävä huone! Pidän todella siitä, miten käytit ripustinta seinään. Olen iloinen, että ratkaisit ongelman valaistuksella, paristot ovat loistava ratkaisu.

  VastaaPoista
 6. I love that you are giving your first dollhouse new life and new light! When I saw the photo in my blog roll the first thing I thought was "what is that charming room?1?'. Such a heartwarming story and such wonderful improvements!

  VastaaPoista
 7. Hyvälle näyttää huoneen uusi lookki. Järjestys on mielestäni parempi nyt kuin ennen ja uusi naulakko sopii seinälle kuin nakutettu. -Katja

  VastaaPoista
 8. Se ve mucho más alegre y mejor organizada ahora! Me identifico con lo que cuentas acerca de la ilusión y la impaciencia que provoca la primera casita de muñecas y con lo diferente que se ve cuando, al cabo de un tiempo, la miras con los ojos de la experiencia :) Un abrazo!

  VastaaPoista
 9. Preciosa y llena de encanto !!!!

  VastaaPoista
 10. Parece hasta más amplia y sobre todo más acogedora.Muy bonita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!