.

.

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Valoa kahvilaan

Mainitsin aikaisemmassa postauksessa pettymyksestäni, kun nettikaupasta tilatuista seinävalaisimista vain toinen toimii. Vika ei ollut lampussa, se toimii kyllä siinä toisessa valaisimessa eli todennäköisesti johto oli rikki tai irti.
Hyvin siinä lopulta kävi. Vaihdettiin ulkomaisen nettikaupan kanssa muutama sähköpostiviesti ja he ystävällisesti lähettivät pian uuden lampun tulemaan. Rikkinäisenkin sain pitää. Uusi saapui hyvin nopeasti, alle viikossa ja ilo oli tietenkin suuri, kun pääsin jatkamaan rakennuspuuhia.

Olen siis erittäin tyytyväinen Minimum World - nukkekotikaupan palveluun! Olen tilannut heiltä muutakin, huonekaluja ja muita valaisimia.Siinä ne ovat.

Kahvila tarvitsi myös kattovalaisimen.


Se syntyi omasta materiaalista.On monia tapoja kiinnittää kattovalaisimia. Joskus olen tehnyt katosta seinään uran, liimannut valaisimen paikalleen ja vienyt johdon uraa pitkin ja sitten seinää myöten alas. Sen jälkeen olen päällystänyt katon esim. valkoisella kontaktimuovilla.

Tällä kertaa porasin kattoon reiät, vein johdot reikien läpi ja tein urat yläkerran lattiaan. Nehän päällystetään joka tapauksessa ja johdot jäävät piiloon. Se vaan vaatii yhden lisätoimeenpiden, nimittäin töpseli tulee irrottaa johdosta ja laittaa myöhemmin takaisin. Saman työvaiheen joutuu tekemään, kun värkkää itse sähkölamppuja. Tähän asti se on aina onnistunut ja valaisimet saatu toimimaan Johtoja olen kyllä joskus rikkonut ja  vetänyt vahingossa poikki, ovathan ne niin älyttömän ohuet.
Millaisia sähkömiehen niksejä teillä on?


Suurin osa valaisimista alkaa olla paikoillaan, pääsen tekemään vaihteeksi laatoittajan hommia.3 kommenttia:

Kiitos kommentista!