.

.

maanantai 5. joulukuuta 2016

Mikä lahja!Kylläpä olen ollut  tänä vuonna kiltti! Minulla kävi jo joulupukki postipojan vaatteissa ja toi kaksi isoa pakettia, toinen niistä hyvin-hyvin painava.
Minulla on siis uusi nukketalo: Dollhouse Emporiumin Waterside Way.

Oikeastaan ei mulla ole sponsoria joulupukin muodossa, vaan ihan itse talon ostin.
Se oli pitkän pohdiskelun ja harkinnan tulos, vaikka kahdessa edellisessäkin on monta asiaa kesken. Halusin modernin talon ja kun en osaa eikä mulla ole tilaa rakentaa sellaista itse, kävin läpi kaiken maailman nettisivuja, vertailin malleja ja hintoja ja löysin talon lopulta Finnaimon kautta.
Puhelinkeskustelussa liikkeen omistajan kanssa selvisi, että talon valmistus on lopetettu jo muutama vuosi sitten - siksi en löytänyt sitä DHE:n sivuilta. Onneksi Finnaimon rouva oli yhden talon joskus ostanut ja se oli varastossa odottamassa omistajaa. Toimitus oli erittäin nopea ja palvelu hyvä. Olen suorastaan ikionnellinen!


Talossa ei ole väliseiniä, vain tukipylväät. Joudun rakentamaan kylläkin kaksi seinää ja tekemään tai ostamaan ovetkin.
On aloitettavaa itselleni hankalimmasta vaiheesta eli sähköjen vetämisestä. Pitää jo miettiä lamppujen paikat, vaikkei ole vielä mitään hajua kalustuksesta. Olen yhden talon sähköistänyt Minimaailmasta hankkimillani systeemeillä ja teen tämänkin samalla periaatteella. Oikeastaan olen lähettänyt jo tilaukset, Finnaimossakin on sähkötavaraa (muuntaja, johtoja, lamppuja).
Hyviä vinkkejä otan vastaan, myös nettikaupoista, joista teillä on kokemusta!

Valaisimiin menisi omaisuus, joudun varmaan tekemään suurimman osan itse. Muutenkin aion näperrellä kaiken mahdollisen itse ja tekemällähän oppii. Tämä tulee olemaan todella pitkän aikavälin projekti, mutta on tässä loppuelämä aikaa.
Eikös olekin järkevä tapa käyttää veropalautukset!Ne kuvat ovat Pinterestistä ja ollut joskus esillä myös valmistajafirman eli DHE:n sivulla.
Minun taloni tulee olemaan vaaleasävyinen, huonejärjestystäkin olen miettinyt, mutta ihan alkuvaiheessa vasta olen. Toivottavasti pääsen jouluajan lomapäivinä aloittamaan.
Talo tarvitsee myös nimen, Waterside Way kuulostaa liian pitkältä ja vieraalta. Kuvittelen siitä tulevan taitelijatalon, värikkään ja viihtyisän, talon, jossa isäntäperheellä on aina vieraita. Alakerta saa ehkä pienen kahvilan ja näyttelytilan.
Ei tässä muuta. Hyvää itsenäisyyspäivää, rakkaat lukijat!
Minä alan tekemään maalikokeiluja.

4 kommenttia:

 1. Las casas montadas son preciosas.
  Espero ver pronto la tuya

  VastaaPoista
 2. Tämä grand! Erinomainen ostaa! Uusi talo kulkist antaa paljon ideoita luova ja lupaa monia miellyttäviä hetkiä.

  VastaaPoista
 3. I have Waterside Way and it is my favorite (more than the Malibu even) because it is so open to new interpretations. I can't wait to see what you do with it.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That,s wonderful! I hope you will show photos in your blog!

   Poista

Kiitos kommentista!